Czy wiesz, że… Aloes był znany i stosowany już od 7 tys. lat. Nadal fascynuje on ludzi na całym świecie. Na wschodzie zwany był powszechnie „cudowną rośliną”. Pierwsze wzmianki o właściwościach aloesu znajdziemy w starożytnych i indyjskich traktatach medycznych. Aloes wspomaga odporność, reguluje przemianę materii, poprawia trawienie i przeciwdziała zaparciom.
Czy wiesz, że… Aloes był znany i stosowany już od 7 tys. lat. Nadal fascynuje on ludzi na całym świecie. Na wschodzie zwany był powszechnie „cudowną rośliną”. Pierwsze wzmianki o właściwościach aloesu znajdziemy w starożytnych i indyjskich traktatach medycznych. Aloes wspomaga odporność, reguluje przemianę materii, poprawia trawienie i przeciwdziała zaparciom.
Nazwa „Skrzyp” pochodzi od charakterystycznego „skrzypnięcia” jakie wydaje z siebie ta roślina pod wpływem przydepnięcia. Jego przyczyną jest duża zawartość krzemionki w płonnych pędach rośliny. Zielone pędy wyrastają późną wiosną i wyglądem przypominają małe jodełki, stąd potoczna nazwa Skrzypu Polnego – jedlina polna.
Pokrzywę zalicza się do najbardziej znanych i wszechstronnie stosowanych ziół. Od niepamiętnych czasów przypisywano pokrzywie różne właściwości.
Czystek, zwany inaczej różą skalną, to jedna z najbardziej dekoracyjnych roślin w Grecji a jego płatki wyglądają jak zmięty jedwab.
Karczoch zwyczajny to roślina pochodząca z terenów basenu Morza Śródziemnego. Już w starożytności był lekiem na niestrawność, zaburzenia wątrobowe i nerkowe. Jednak dopiero w XX wieku włoscy naukowcy odkryli związek, który w główniej mierze odpowiada za właściwości prozdrowotne karczochów - cynarynę.
Graviola, nazywana flaszowcem jest jednym z największych tropikalnych owoców rosnących na wiecznie zielonych drzewach osiągających wysokość 5-7 m. Sam owoc gravioli potrafi osiągnąć nawet 30 cm długości, ma sercowaty kształt i pokryty jest licznymi mięsistymi kolcami.
Lecznicze działanie ostropestu znane było już w starożytności i średniowieczu. O ostropeście wspomina między innymi Teofrast żyjący około 300 lat p.n.e.
KONICZYNA CZERWONA
Objętość netto: 500 ml
Składniki: 99,8% sok z koniczyny, kwasek cytrynowy (regulator kwasowości). Bez konserwantów. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
BORÓWKA AMERYKAŃSKA
Sok z borówki amerykańskiej wyróżnia gęsta konsystencja, a także charakterystyczny dla tego owocu zapach i smak.
Borówka amerykańska - suplement diety. Pasteryzowany.
NONI
Noni zawiera ponad 100 substancji aktywnych. Do najważniejszych należy witamina C. Dzięki wysokiej jej zawartości zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia oraz wspomaga wydajność umysłową.
Noni - suplement diety. Pasteryzowany.
MŁODY JĘCZMIEŃ
Fenomen młodego jęczmienia polega na tym, iż młoda rozwijająca się roślina, ma zupełnie inny skład niż dojrzałe ziarno. Wpływa to korzystnie na samopoczucie i funkcjonowanie organizmu.
Młody jęczmień - suplement diety. Pasteryzowany.