Sok z dzikiej róży 500 ml EkaMedica Zobacz większe

Sok z dzikiej róży 500 ml EkaMedica

Nowy produkt

Czy wiesz, że… Dzika róża znana jest od najdawniejszych czasów, a jej owoce stanowiły pożywienie dla ludzi pierwotnych. Starożytni Rzymianie wypełniali jej płatkami poduszki, co miało poprawiać sen i tonizować układ nerwowy. Obecnie dziką różę stosuje się jako surowiec zielarski.

Więcej szczegółów

24,90 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

 Medycyna ludowa przypisywała jej działanie żółcio- i moczopędne. Owoce dzikiej róży był także szeroko stosowane jako środek ogólnie wzmacniający organizm i wpływający na jego witalność.

Owoce dzikiej róży to źródło witaminy C, zawierają również witaminy: A, B1, B2,E, K, flawonoidy, garbnik, kwasy organiczne, pektyny, sole mineralne. Zawierają także przeciwutleniacze. Obecne są w nich garbniki, fitoncydy, kwasy organiczne: cytrynowy i jabłkowy. Kolejne ważne działanie, jakie ma Sok z Róży, to właściwości oczyszczające. Dzięki dużej zawartości witamin i minerałów podnosi odporność organizmu i pozwala zrównoważyć dietę. Polecany w okresie wzmożonych zachorowań: jesienno – zimowym oraz zimowo – wiosennym. Owoce róży mają charakter zasadowy i neutralizują treści w przewodzie pokarmowym.

Dzika róża sok 100%. Pojemność netto: 500 ml.

Bez konserwantów. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Skład: sok z owoców dzikiej róży. Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii. Po otwarciu spożyć w ciągu 21 dni, przechowywać w lodówce.

Proponowany sposób podania: 2x dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Sok z dzikiej róży 500 ml EkaMedica

Sok z dzikiej róży 500 ml EkaMedica

Czy wiesz, że… Dzika róża znana jest od najdawniejszych czasów, a jej owoce stanowiły pożywienie dla ludzi pierwotnych. Starożytni Rzymianie wypełniali jej płatkami poduszki, co miało poprawiać sen i tonizować układ nerwowy. Obecnie dziką różę stosuje się jako surowiec zielarski.