BIO Karob 500g Zobacz większe

BIO Karob 500g

Nowy produkt

Karob (mączka chleba świętojańskiego) jest substancją pozyskiwaną z drzewa karobowego zwanego inaczej szarańczynem strąkowym, uprawianym w klimacie śródziemnomorskim. Charakteryzuje się lekko słodkim smakiem i brązową barwą. Na rynku dostępny jest w postaci proszku lub syropu i stosowany jako zamiennik kakao i czekolady w przemyśle spożywczym.

Więcej szczegółów

19,90 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji


Właściwości karobu:

  • karob to produkt naturalny,
  • zawiera naturalnie występujące cukry,
  • źródło witamin: A, z grupy B
  • źródło magnezu i potasu.

 

 

Zastosowanie:
jako zamiennik kakao i czekolady do wypieku ciast, ciastek, polew czekoladowych, deserów oraz napojów na bazie kakao.


Kraj pochodzenia: Włochy

 

 

Tabela wartości odżywczych w 100 g
Białko 4,80 g
Węglowodany 85,20 g
Tłuszcz 1,20 g
Wartość energetyczna 216,00 kcal

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

BIO Karob 500g

BIO Karob 500g

Karob (mączka chleba świętojańskiego) jest substancją pozyskiwaną z drzewa karobowego zwanego inaczej szarańczynem strąkowym, uprawianym w klimacie śródziemnomorskim. Charakteryzuje się lekko słodkim smakiem i brązową barwą. Na rynku dostępny jest w postaci proszku lub syropu i stosowany jako zamiennik kakao i czekolady w przemyśle spożywczym.