Młody zielony jęczmień 500g Zobacz większe

Młody zielony jęczmień 500g

Nowy produkt

MŁODY JĘCZMIEŃ – KOKTAJL MŁODOŚCI!

Młody jęczmień to proszek z około siedmiodniowych łodyżek jęczmienia. Pozyskuje się go z młodych listków, które są suszone, a następnie mielone, w taki sposób żeby zachować wszystkie walory zdrowotne.

 

Więcej szczegółów

19,90 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Młody jęczmień to obecnie najpopularniejszy produkt, stosowany przez gwiazdy na całym świecie.  W starożytnym Rzymie gladiatorzy używali młodego jęczmienia jako odżywek. 

Jak należy spożywać młody jęczmień w formie proszku?

1 łyżeczkę proszku z młodego jęczmienia należy rozpuścić w szklance wody lub w szklance soku owocowego. Sok z młodego jęczmienia należy pić najlepiej 20-30 minut przed jedzeniem. Zaleca się picie 2 szklanek dziennie. 

Należy pamiętać, że płyn nie może być gorący! Wysoka temperatura powoduje straty witamin i składników odżywczych. 

 

Kraj pochodzenia: Polska

 

 

 

Wartość odżywcza w 100 g   Zawartość w 100 g
Wartość energetyczna 315 kcal
Węglowodany przyswajalne 25-35 g
Błonnik 3-6 g
Tłuszcze 3-4 g
Białko 30-40 g

 

Zawartość witamin w 100 g produktów:

Nazwa witaminy Zawartość w 100 g
Witamina C 457 mg
Tiamina 0,4 mg
Ryboflawina 2,4 mg
Niacyna 3,6 mg
Pirydoksyna 17,8 mg
Kwas pantotenowy 5,1 mg
Kwas foliowy 946 μg
β-karoten 1320 μg
Witamina E 7,4 mg
Witamina K 776 μg

 

 

 Zawartość składników mineralnych w 100 g produktu:

 

Nazwa składnika mineralnego Zawartość w 100 g
Mangan 0,14 mg
Potas 68,3 mg
Chrom 1,09 μg
Magnez 3,96 mg
Żelazo 0,13 mg
Wapń 5,48 mg
Miedź 0,015 mg
Fosfor 3,94 mg
Cynk 0,03 mg
Krzem 0,04 mg
Sód 4,74 mg
Bor 26,2 μg

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Młody zielony jęczmień 500g

Młody zielony jęczmień 500g

MŁODY JĘCZMIEŃ – KOKTAJL MŁODOŚCI!

Młody jęczmień to proszek z około siedmiodniowych łodyżek jęczmienia. Pozyskuje się go z młodych listków, które są suszone, a następnie mielone, w taki sposób żeby zachować wszystkie walory zdrowotne.