Hashimoto na widelcu – opis wydawcy Wiesz już, że jesteś „motylkiem” –...
Łatwe lunchboxy. Insulinooporność – opis wydawcy Czy możliwe jest...
Ziołolecznictwo Ojców Bonifratów – opis wydawcy Ojcowie Bonifratrzy od...
Mity medyczne, które mogą zabić. Tom 3 – opis wydawcy Kontynuacja...
Mity medyczne, które mogą zabić, część 2 – opis wydawcy Kontynuacja...
Chorzy ze stresu. Problemy psychosomatyczne – opis wydawcy Umysł i ciało...
Podkategorie
Składniki: Ziele suszonego, otartego majeranku ogrodowego (Maioranae herba) - 100 %
Składniki: Całe, suszone owoce żurawiny błotnej (Oxycocci fructus) - 100 %
Składniki: Rozdrobnione, wysuszone kłącze kurkumy długiej (Curcumae longae rhizoma) - 100%
Składniki: suszone, rozdrobnione kłącze imbiru (Zingiberis rhizoma ) - 100 %
Składniki: Wysuszone, rozdrobnione ziele bazylii pospolitej (Basilici herba ) - 100 %
Czy wiesz, że… Aloes był znany i stosowany już od 7 tys. lat. Nadal fascynuje on ludzi na całym świecie. Na wschodzie zwany był powszechnie „cudowną rośliną”. Pierwsze wzmianki o właściwościach aloesu znajdziemy w starożytnych i indyjskich traktatach medycznych. Aloes wspomaga odporność, reguluje przemianę materii, poprawia trawienie i przeciwdziała...
Czy wiesz, że… Aloes był znany i stosowany już od 7 tys. lat. Nadal fascynuje on ludzi na całym świecie. Na wschodzie zwany był powszechnie „cudowną rośliną”. Pierwsze wzmianki o właściwościach aloesu znajdziemy w starożytnych i indyjskich traktatach medycznych. Aloes wspomaga odporność, reguluje przemianę materii, poprawia trawienie i przeciwdziała...
Czy wiesz, że… Tradycja ludowa uznawała głóg za doskonały środek wzmacniający serce oraz regulujący kłopoty ze snem. Medycyna akademicka zajęła się nim w XIX wieku. Odtąd powstaje wiele produktów z udziałem jego owoców. Głóg znany jest również, ze swoich właściwości relaksujących i odprężających.
Czy wiesz, że… Miano „złota Syberii” rokitnik zawdzięcza nie tyle barwie jagód, co wszechstronnemu zastosowaniu i wartości odżywczej. Już w starożytności był ceniony za swoje właściwości zdrowotne i odżywcze. Od wieków posługuje się nimi medycyna tybetańska. Podczas I wojny światowej suszone owoce zastępowały syntetyczną witaminę C.